Při cestách do Norska se stravujeme různě. Na trajektech jsou restaurace či bistra a výběr nabízí nejrůznější saláty, uzené lososy, párky, burgery i sladké zákusky. Mimo trajekt jíme většinou u benzinek. Chlapi si vystačí s párkem v rohlíku nebo nějakým masem v housce. Já jsem objevila v chladicím boxu na jedné benzinové pumpě bagetu s krevetovou pomazánkou a zcela jsem jí propadla!

Budete potřebovat:

220 g předvařených krevet (nechte předem rozmrazit a odkapat!)
3 polévkové lžíce majonézy
250 g čerstvého sýra typu žervé
1 lžička citronové kůry
1 lžička citronové šťávy
salátovou okurku – jemně nasekanou
naťovou cibulku, kopr, sůl, pepř

Postup:

Majonézu, čerstvý sýr, citronovou šťávu a kůru smíchejte a přidejte nadrobno nakrájenou okurku. Dochuťte koprem, solí a pepřem. Poté opatrně vmíchejte krevety a naťovou cibulku.

Pomazánka se mi nejlépe osvědčila servírovaná na plátcích celozrnné bagety jako mini chlebíčky. Můžete ale směsí bagetu naplnit, s trochou okurky navíc a listem salátu.

Napsat komentář