Potřebujete:
olihně (příliš velké kusy bývají tuhé a musí se předem naklepat a podusit. Pokud jsou mražené, bývají menší – na 4 porce je potřeba cca 12 malých olihní)
4 stroužky česneku (najemno nasekané)
svazek jarní cibulky
máslo, citronová šťáva, 3 dcl bílého vína
oregano, čerstvá petrželka, sůl, bílý pepř
uvařené těstoviny
parmezán na posypání
Postup:
Olihně vykuchejte. Průhlednou chrupavku vytáhněte z těla ven. Poté vytáhněte hlavovou část s chapadly včetně vnitřností. Pokud koupíte mražené, bývají již vykuchané.
Maso properte ve vodě. Nakrájejte na kousky a pokapejte citronem a chvilku nechte odležet. Na másle osmahněte kousky olihní, stačí 2-3 minuty. Poté vyjměte a nechte v teple stranou. Ve šťávě nechte zpěnit jarní cibulku, po chvíli přidejte posekaný česnek a nechte tekutinu odpařit. Vraťte na pánev maso. Osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté podlijte vínem a chvilku (2-3 minuty) vařte. Podávejte s těstovinami, parmezánem a sekanou petrželkou.