Olihně na víně

Potřebujete: olihně (příliš velké kusy bývají tuhé a musí se předem naklepat a podusit. Pokud jsou mražené, bývají menší – na 4 porce je potřeba cca 12 malých olihní)4 stroužky česneku (najemno nasekané)svazek jarní cibulkymáslo, citronová šťáva, 3 dcl bílého vínaoregano, čerstvá petrželka, sůl, bílý pepřuvařené těstovinyparmezán na posypání Postup: Olihně vykuchejte. Průhlednou chrupavku vytáhněte […]

Rybí polévka s vůní Francie

Vylepšit rybí polévku červeným vínem mě napadlo jednoho studeného odpoledne, když jsme se po návratu z moře snažili zahřát svařeným vínem. Dvě decky Merlotu zkusmo putovaly do hrnce s polévkou. Chutnala skvěle a od té doby je to naše nejoblíbenější! Potřebujete: rybí vývar2-3 cibule nakrájené na tenké proužky (po vláknech řezané)nadrobno nakrájená mrkev, celer, petrželnajemno […]

Krevetová pomazánka

Při cestách do Norska se stravujeme různě. Na trajektech jsou restaurace či bistra a výběr nabízí nejrůznější saláty, uzené lososy, párky, burgery i sladké zákusky. Mimo trajekt jíme většinou u benzinek. Chlapi si vystačí s párkem v rohlíku nebo nějakým masem v housce. Já jsem objevila v chladicím boxu na jedné benzinové pumpě bagetu s […]