Když se necháte vyhecovat partou kamarádů a vyrazíte s nimi do Norska na ryby, může se vám stát, že si tento způsob dovolené zamilujete natolik, že se stane vaší závislostí. A to přesně se stalo před pár lety mně. A i když jsem kamarády předem varovala, že nehodlám trávit většinu času u sporáku, nakonec jsem tam stejně skončila.
V průběhu několika výprav jsem vyzkoušela recepty, které si oblíbila jak rybářská parta, tak moje rodina. Inspirovala jsem se rybími pochoutkami z celého světa. Nejvíce receptů je z tresky. Treska je nejčastější úlovek ve zdejších vodách. Dále makrela, halibut, sleď a mník. S kuchyňským vybavením, které rybářská chata obvykle mívá, což je sporák nebo jen dvouplotýnka a malá trouba, se dá uvařit většina jídel. Kromě těchto přidávám recepty, které vařím z mořských ryb a plodů doma v Čechách, ty jsou náročnější na ingredience a čas.
Jo, vy se mi smějete, že jsem nechtěla trávit většinu času v kuchyni? Ale no tak! Robinson na svém ostrově také nejedl jenom bobule!